Založ si blog

Digitálne peniaze programovateľné vládou s obmedzeniami, čo si môžete kúpiť – už za rohom

Imigračná kríza v Európe môže byť zámienkou zaviesť digitálne ID a odstrihnutie Ruska od Swiftu zas môže ochromiť finančný systém. Vojna spôsobí ešte vyššiu infláciu, ekonomické problémy a potom príde spásonosné riešenie, ktoré globálne elity už dlho pripravujú. Zavedenie digitálnej meny.

Posledný podcast Joe Rogana, ktorý je posledný mesiac najdiskutovanejším menom v USA, sa dotkol aj tejto témy. Na pár prvých dní zmizol a možno aj tým podnietil väčšiu zvedavosť. Roganov podcast je počúvaný viac ako správy CNN či iné televízne shows. Kontroverzným sa stal, keď si pozval niekoľkých kritikov covid-19 vakcín a vznikol obrovský mediálny tlak ho z platformy Spotify vymazať.

Posledný hosť Roganovho podcastu na Spotify – Maajid Nawaz je tiež zaujímava postavička. Je to bývalý islamský radikál, ktorý si prešiel väzením a mučením v Egypte, a po konvertovaní na kresťanstvo sa stal bojovníkom za ľudské práva v Británii. Jeho názory mali odozvu v západných médiach a od viacerých prezidentov štátov dostal pozvanie na stretnutie, vrátane Georgea W. Busha, Tonyho Blaira či Justina Trudeaua. Nawaz u Rogana varoval, že infraštruktúra digitálnych covid pasov už existuje v jednotlivých krajinách a stane sa predpokladom pre zavedenie digitálnej meny.

Úryvok z podcastu s Maajid Nawaz – video tu

Správa o programovateľnosti digitálnej meny sa objavila už v júni v britskom Telegraph, no stránka už neexistuje. Tu je jej znenie z archívu. Článok s názvom „Bank of England hovorí ministrom, aby intervenovali vo veci naprogramovania digitálnej meny“. V článku sa uvádza, ako výhodou takého programovania môžu byť, že „sa bude predchádzať aktivite, ktorá bude vnímaná ako spoločenský škodlivá nejakým spôsobom.“

Podľa článku digitálna mena, ktorej sa hovorí zas v EÚ kryptoeuro, „otvára nové technologické možnosti, vrátane naprogramovania dovolenia zúčastniť sa transakcie, čo by kontroloval štát alebo zamestnávateľ u príjimateľa peňazí.“ Tieto krypto peniaze nie sú nič podobné anonymným kryptomenám monero alebo bitcoin. Centrálne banky prichádzajú s plne vládou kontrolovanou a centralizovanou menou, ktorá má nahradiť súčasné meny – treba dodať, že zhumpľované meny tak euro či dolár.

Zhumpľované jednak neudržateľným tlačením peňazí, čo síce viedlo k rýchlemu prerozdeleniu bohatstva do rúk bohatých, spôsobilo infláciu, ktorá tu bude ešte roky, ale tiež zadlžovaním, čo oslabilo nielen finančný systém ale aj morálnu integritu politikov, ktorí sú ľahšie korumpovateľní a vydierateľní. Lenže aj to bolo v pláne, lebo nová menu sa lepšie predá verejnosti, keď tá stará sa verejnosti ukáže ako problematická. Propaganda zabezpečí, aby ľudia kryptomenu chceli, má to byť východisko zo zlej situácie.

Prezidentka Global Blockchain Business Council v tomto článku hovorí o potenciálnom využití programovateľnosti práve pre štátne dávky/príspevky. Maajid Nawaz varuje – tomuto sa v komunistickej Číne hovorí systém sociálnych kreditov. Ako príklad jeho fungovania uvádza, že ak sa vláda rozhodla, že on si nemôže kúpiť letenku, aby prišiel na rozhovor s Joe Roganom, tak sa nemá ako dopraviť.

Americká centrálna banka FED, ktorú vlastnia súkromné osoby a banky, nie vláda, zas podobne ako Európska centrálna banka ukľudňuje, pacifikuje kritikov. Kryptomena (CBDC) „nemá nahradiť súčasnú menu, len rozšíri bezpečné platobné možnosti“ – NATERAZ. Hlavne, že infraštruktúru už majú pripravenú a otestovanú spolu s poslušnosťou verejnosti, preto bez problémov teraz môžu zrušiť covid pasy a nechať ľudí vydýchnuť, kým spustia totálnu digitálnu kontrolu, zrejme znova v krokoch.

Zástupca Asociácie kanadských bánk v tomto videu, ktoré sa šíri svetom, hovorí o tom, že kanadské banky sú pripravené pomôcť vláde zaviesť digitálny ID systém. Video v kľúčových slovách prezentuje občanom výhody prechodu na digitálny systém. Jeho zverejnenie prichádza práve v čase, keď kanadská vláda ohlásila ponechanie si trvalých právomoci zmrziť bankové účty nepohodlným osobám po tom, čo tak urobila najprv v núdzovom režime voči účastníkom Konvoja slobody a ich podporovateľom.

Kryptomena v Európe má byť podľa diskrétnej komunikácie ECB našim politikom zavedená do 5 rokov. Možno predpokladať, že to pôjde salámovou taktikou, nie ako československá komunistická menová reforma z večera na ráno. Ale všetko je možné u tých, čo sú pri moci. Každopádne žiadnu krízu nenechajú nevyužitú, aby nastolili svoj nový svetový poriadok. Aspoň posun o ďalší krok. V Európe Ursula už minulý rok vyhlásila desaťročie digitalizácie, čo má však priniesť digitálnu kontrolu na večné časy.

Konzervatívni a pekne naivní, čo uverili Putinovi

24.02.2024

Hlavné argumenty, prečo mnohí, no nie všetci konzervatívci v Európe a Amerike šíria proruskú propagandu o Ukrajine neuvedomujúc si, že ide o vojnovú propagandu. 1. Ukrajina pod tlakom Západu vycúvala z mierových rokovaní s Ruskom, lebo Západ chce pokračovanie bratovražebnej vojny Slovanov. Pred dvoma rokmi po tom, čo týždne hovorkyňa ruského prezidenta presviedčala svet, [...]

Putinova salámová taktika alebo dá sa veriť Putinovi, že chce denacifikovať len Ukrajinu?

10.01.2024

V roku 2001 Putin vyhlásil, že Ukrajina je svojprávna rozhodnúť sa o pripojení k NATO nezávisle. V roku 2005 to znova zdôraznil Lavrov, že nezávislosť Ukrajiny bude Rusko rešpektovať v otázke NATO. V decembri 2021 dalo Rusko ultimatum NATO, aby sa stiahlo z Ukrajiny a Východnej Európy, t.j. bývalých socialistických republík. Predtým Kremlin zavesil na web Putinov prejav o [...]

Kardiológ na BBC pomenoval príčinu najvyšších nadúmrtí za 50 rokov a stal sa hitom v sledovanosti

31.01.2023

BBC publikovalo nedávno článok o najvyššej úmrtnosti za posledných 50 rokov, ktorú zaznamenali ale až v roku 2022 a ktorá predstavovala o 9% viac ako v roku 2019, tj. 650 000 úmrtí. A hoci na Covid v minulom roku zomrelo 38 000 osôb, čo je podstatne menej ako 90 000 v roku 2020, veľký podiel na nadmernej úmrtnosti v roku 2022 mali nekovidové úmrtia. Najvyšší nárast [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

janatutkova

Pravdu sú schopní prijať len intelektuálne úprimní ľudia. Nech sa páči

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 204776x
Priemerná čítanosť článkov: 4876x

Autor blogu

Kategórie