Založ si blog

Preočkované Portugalsko? Ani admirál nezabránil letnému covid umieraniu, keď u nás bolo 0 úmrtí

Vojenskej chunty sa im zachcelo a tak koncom septembra pustili svetové agentúry novú ikonu pre pandemických hysterikov a vakcinačných dogmatikov – portugalského admirála Henriqua Gouveia e Melo, ktorý vraj porazil kovid, keď v jeho krajine už niet koho očkovať. Alebo žeby to mohlo byť aj trochu ináč?

Píše sa o ňom v okolitých krajinách, v New York Timese ale aj u nás. Hospodárske noviny ho vychvaľujú za militaristický jazyk a šéfredaktor kresťanského portálu ho dáva za príklad zrejme pre našich kresťanských politikov. Takto velebí „rekordérske“ Portugalsko, kde sa dalo zaočkovať 98% obyvateľov nad 12 rokov: „očkovanie tam zverili armáde a admirálovi Gouveia e Melo… dnes je Portugalsko takisto krajinou oslobodenou od rúšok a reštrikcií, covid už len živorí, jeho obete sa rátajú v jednotkách, výborne sú na tom aj preočkovaní Španieli.“

Portugálsky dôstojník námorníctva Henrique Gouveia e Melo hovorí, že toto je svetová vojna

Viceadmirál Gouveia e Melo bol povolaný do boja s koronavírusom minulý január na vrchole covid umierania v celej Európe i v Portugalsku. Úspech zníženia úmrtí pripisujú naivné jazyky tomu, že nosil uniformu a jeho vojenské spôsoby presvedčili ľudí k očkovaniu. Portugalsko len v januári začalo očkovanie, ktorému však nemožno pripisovať zníženie úmrtnosti, lebo to sa ešte len začínala očkovať tzv. infraštruktúra a až po nej rizikové skupiny prvou dávkou.

Zimná covid sezóna v Portugalsku (podobne ako v Izraeli) rýchlo skončila len preto, že jar a slnko nastupujú skôr ako v strednej Európe a ľuďom sa tak zdarma vytvára ochrana vitamínom D3 podľa príslovia: Kam nechodí slnko, tam chodí lekár. Súvis priebehu covidu a vitamínu D3 potvrdzuje už vyše 140 odborných štúdií.

Rok predtým v jari ľudí pozatvárali doma, takže nemohli ísť na slnko. Paralyzujúci strach a zlé nastavenia ventilátorov dopomohli k vysokým úmrtiam špeciálne v Taliansku, Španielsku a Francúzsku, kde v tu zimu 2019/20 dostali dôchodcovia aj nový typ vakcíny proti chrípke na rozdiel od zvyšku EÚ, čo mohlo prispieť k ťažkým priebehom covidu.

Krivky covid úmrtí od začiatku pandémie v Portugalsku, Slovensku, Izraeli, Fínsku a Indii.

Ak by naozaj 90% zaočkovanosť mala navždy poraziť covid, Portugalsko by nemalo druhú covid vlnu toto leto, keď nepreočkovaní Slováci nemali žiadnu. Podobne pred rokom – nezaočkované Portugalsko malo v lete nulové úmrtia, lenže toto leto bolo tak horúce a dlhé, že v subtrópoch (aj Taliansko, Španielsko, Grécko a juh Francúzska malo letnú kovid vlnu) sa už nedalo v tých horúčavach chodiť von a ľudia strácali vitamín D3, navyše vírus sa dobre šíri v klimatizovaných miestnostiach.

Podobne letné vlny zažíva juh USA, Brazília či ako jedinú doteraz ju mala India. Krajiny Škandinávie, kde sú zvyknutí užívať vitamín D3 alebo ním obohacujú potraviny, lebo v ich zemepisných šírkach nie je dostatok ultrafialového slnečného žiarenia, z ktorého sa produkuje v tele, mali zanedbateľne málo úmrtí. V takom Fínsku, kde nebol minulú zimu ani lockdown ani povinné rúška, odporúčaná dávka 4000IU denne, sa o covid sezóne ani nedá hovoriť – viď krivka.

V Portugalsku chráni vitamín D3 zo slnka viac ako vakcína a keď ho niet, tak je jedno, či ste očkovaní alebo nie. Kým my už máme sychravú jeseň, oni doteraz mali príjemne slnečno. Preto zaručene čakajte, že aj táto preočkovaná krajina bude mať v zime ďalšiu vlnu, čo bude zas správne načasovanie, aby ľudí dokopali k očkovaniu 3. a 4. dávkou či treba alebo netreba. Toto je tak premyslený plán, že chabé mozgy, čo fungujú na propagandu o slobode, vojenské uniformy a bububu z obuškov len ťažko dokážu dedukovať, o čo tu ide.

Pre niekoho sme preľudnení a tak tí chabí sa postupne preriedia, a len silní vytrvajú v odpore.

Konzervatívni a pekne naivní, čo uverili Putinovi

24.02.2024

Hlavné argumenty, prečo mnohí, no nie všetci konzervatívci v Európe a Amerike šíria proruskú propagandu o Ukrajine neuvedomujúc si, že ide o vojnovú propagandu. 1. Ukrajina pod tlakom Západu vycúvala z mierových rokovaní s Ruskom, lebo Západ chce pokračovanie bratovražebnej vojny Slovanov. Pred dvoma rokmi po tom, čo týždne hovorkyňa ruského prezidenta presviedčala svet, [...]

Putinova salámová taktika alebo dá sa veriť Putinovi, že chce denacifikovať len Ukrajinu?

10.01.2024

V roku 2001 Putin vyhlásil, že Ukrajina je svojprávna rozhodnúť sa o pripojení k NATO nezávisle. V roku 2005 to znova zdôraznil Lavrov, že nezávislosť Ukrajiny bude Rusko rešpektovať v otázke NATO. V decembri 2021 dalo Rusko ultimatum NATO, aby sa stiahlo z Ukrajiny a Východnej Európy, t.j. bývalých socialistických republík. Predtým Kremlin zavesil na web Putinov prejav o [...]

Kardiológ na BBC pomenoval príčinu najvyšších nadúmrtí za 50 rokov a stal sa hitom v sledovanosti

31.01.2023

BBC publikovalo nedávno článok o najvyššej úmrtnosti za posledných 50 rokov, ktorú zaznamenali ale až v roku 2022 a ktorá predstavovala o 9% viac ako v roku 2019, tj. 650 000 úmrtí. A hoci na Covid v minulom roku zomrelo 38 000 osôb, čo je podstatne menej ako 90 000 v roku 2020, veľký podiel na nadmernej úmrtnosti v roku 2022 mali nekovidové úmrtia. Najvyšší nárast [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

janatutkova

Pravdu sú schopní prijať len intelektuálne úprimní ľudia. Nech sa páči

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 204362x
Priemerná čítanosť článkov: 4866x

Autor blogu

Kategórie