Založ si blog

Vyššia celková úmrtnosť očkovaných v správe Americkej liekovej agentúry o klinickej skúške Pfizer vakcíny proti covid

Správa Americkej liekovej agentúry FDA ukazuje, že v klinickej skúške Pfizer vakcíny proti Covid-19 bola celková úmrtnosť zaočkovaných o 24% vyššia ako v placebo skupine. O tomto fakte informoval aj portál Israel National News.

„Od podania prvej dávky do 13. marca 2021 sa celkovo vyskytlo 21 úmrtí v skupine zaočkovaných a 17 v placebo skupine. Žiadne z úmrtí neboli považované v súvise s očkovaním,“ uvádza sa na strane 23 správy FDA. Správa bola publikovaná v auguste pred vydaním riadného schválenia vakcíny touto americkou vládnou agentúrou.

Išlo o dáta za 6 mesiacov od začiatku klinickej skúšky Pfizer vakcíny Comirnaty. V oboch skupinách bolo po 22 tisíc účastníkov. Placebo skupina dostala soľný roztok do svalu. Išlo len o náhodu alebo kauzálnu súvislosť? Napriek tomuto tento vyrušujúci údaj FDA neodradil od schválenia vakcíny pre masové použitie, dokonca nátlakové.

Z neznámeho dôvodu sa však pozorovali nežiaduce účinky po dobu 4 mesiacov len u 58,2% účastníkov klinickej skúšky po 2. dávke vakcíny. Za ten čas bol výskyt nežiaducich účinkov podobný u oboch skupín. Čo však zvyšok účastníkov, kde sa stratili údaje o nich, či prečo vypadli? Za takých okolností je úplne zbytočné hovoriť o nejakých percentách, keďže je to už skreslené a bezpredmetné, keď nepoznáme skoro polovicu prípadov a ich reakcie po očkovaní.

FDA porovnávalo nežiaduce účinky oboch skupín, hoci treba dodať, že aj soľný roztok podaný injekčne (mnohí sa boja jesť viac soli pre zdravotné problémy) nesie so sebou celý rad nežiaducich účinkov. Preto nemožno ani placebo skupinu porovnávať s nezaočkovanými, ktorí žiadne nežiaduce účinky nemajú, keďže im nič nie je pichnuté.

Ako hlavné riziká FDA identikovalo anafylaxiu, myokarditídu a perikarditídu, potenicálne aj zhoršenie choroby v súvislosti s očkovaním a zhoršenie respiračného ochorenia v súvislosti s očkovaním. Potvrdilo, že nemá údaje o použití vakcíny počas tehotenstva a dojčenia ale ani údaje o účinnosti vakcíny (str. 25).

Vzhľadom na vyššie uvedené je na mieste žiadať naše ministerstvo, aby odteraz zverejňovalo aj celkový počet úmrtí podľa vakcinačného statusu pre všetky prípady úmrtí, nielen na Covid. A najlepšie ešte podľa vekových kategórií. Potom môžeme seriózne zhodnotiť, nakoľko je vakcína bezpečná a účinná. Lebo štatistiky európskych krajín naznačujú, že nie je, keďže od leta je všade nárast nekovidových nadúmrtí.

Konzervatívni a pekne naivní, čo uverili Putinovi

24.02.2024

Hlavné argumenty, prečo mnohí, no nie všetci konzervatívci v Európe a Amerike šíria proruskú propagandu o Ukrajine neuvedomujúc si, že ide o vojnovú propagandu. 1. Ukrajina pod tlakom Západu vycúvala z mierových rokovaní s Ruskom, lebo Západ chce pokračovanie bratovražebnej vojny Slovanov. Pred dvoma rokmi po tom, čo týždne hovorkyňa ruského prezidenta presviedčala svet, [...]

Putinova salámová taktika alebo dá sa veriť Putinovi, že chce denacifikovať len Ukrajinu?

10.01.2024

V roku 2001 Putin vyhlásil, že Ukrajina je svojprávna rozhodnúť sa o pripojení k NATO nezávisle. V roku 2005 to znova zdôraznil Lavrov, že nezávislosť Ukrajiny bude Rusko rešpektovať v otázke NATO. V decembri 2021 dalo Rusko ultimatum NATO, aby sa stiahlo z Ukrajiny a Východnej Európy, t.j. bývalých socialistických republík. Predtým Kremlin zavesil na web Putinov prejav o [...]

Kardiológ na BBC pomenoval príčinu najvyšších nadúmrtí za 50 rokov a stal sa hitom v sledovanosti

31.01.2023

BBC publikovalo nedávno článok o najvyššej úmrtnosti za posledných 50 rokov, ktorú zaznamenali ale až v roku 2022 a ktorá predstavovala o 9% viac ako v roku 2019, tj. 650 000 úmrtí. A hoci na Covid v minulom roku zomrelo 38 000 osôb, čo je podstatne menej ako 90 000 v roku 2020, veľký podiel na nadmernej úmrtnosti v roku 2022 mali nekovidové úmrtia. Najvyšší nárast [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

janatutkova

Pravdu sú schopní prijať len intelektuálne úprimní ľudia. Nech sa páči

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 204749x
Priemerná čítanosť článkov: 4875x

Autor blogu

Kategórie