Založ si blog

Skúsenosť dr Pijáka s (ne)podaním monoklonálnych protilátok odhaľuje, ako sa umelo vytvára štatistika nezaočkovaných v nemocniciach

Monoklonálne protilátky sú drahý liek na covid, ktorý sa od mája presúšal na skladoch a teraz ho konečne podávajú do 10 dní od objavenia prvých príznakov. Automaticky vzniká naň nárok pre pozitívne PCR testovaných pacientov nad 65 rokov, kam spadá aj známy doktor MUDr. Piják (74) ktorý sa rozhodol si poň odskočiť do nemocnice, kde ho však hospitalizovali zrejme preto, aby ju dostal.

Jeho prípad sa stal predmetom medializácie, pričom bol negatívne vykreslený ako antivaxer, ktorý podľa nehorázneho vyjadrenia polície dokonca zaberá lôžka pre vážnejších pacientov. Pravda je taká, že Dr Michal Piják je verejným kritikom liečby, resp. skôr včasnej neliečby covidu. Po ochorení sa rozhodol dať si pichnúť infúziu monoklonálnych protilátok kúsok od svojho domova na Kramároch. Veď to mala byť len 20-minutová infúzia a pár minút pozorovania. Napokon však musel ostať hospitalizovaný, lebo infúziu zrejme práve nemali, resp. robili obštrukcie, ako opísal v zverejnenom telefonáte s MUDr. Jurajom Mesíkom.

Koľko ďalších ľudí, o ktorých skúsenosti sa nedozvieme z médií, ktorí si museli počkať na infúziu protilátok ako hospitalizovaní a tak zvýšili počet hospitalizovaných v nemocnici? Potvrdzujú to aj slová lekára z covidového oddelenia, ktorý ma anonymne kontaktoval s tým, že lekári majú zakázané vynášať akékoľvek informácie a zdieľať ich na sociálnych sieťach.

Lekár vysvetlil: „Je veľký záujem a nestíhame ich podávať, máme limitovaný počet na deň, je k tomu pritom vymedzený jeden lekár a sestra navyše.“ Z jeho slov je zrejmé, že pri obmedzenom počte dávok na deň, ak chcete prísť na rad, musíte zostať v nemocnici, aby Vás ďalší nepredbehli. Liek vo forme infúzie je okrem ľudí nad 65 rokov odporúčaný aj tým s komorbiditami napr. cukrovkou alebo obezitou. Ambulantní lekári však tlačia hlavne na nezaočkovaných, aby si preň do nemocnice išli. Zdá sa, že sú aj motivovaní, lebo ako tvrdí lekár:

„U nás na ambulancii je cez deň práca takmer neúnosna, toľko prichádza pacientov na ošetrenie, že sa to nedá ľudsky zvládať. Od začiatku jesene sme podávali Bamlavinimab, pred dvoma týždňami sa namiesto neho začal podávať kombinovaný preparát RegnCoV 2. No odkedy ľudia dostávajú smsky, tak obvodní lekári, ktorí podanie musia indikovať, nám celý deň neustále vyvolávajú, čo predtým bolo iba ojedinelé.“

Nemocnice monoklonálne protilátky údajne nedávajú zaočkovaným. Túto informáciu potvrdil aj hlavný patológ MUDr. Michal Palkovič: „u riadne zaočkovaných osôb vakcínou proti ochoreniu COVID-19 sa prínos podania MAB (skratka pre RegnCoV2 alebo tzv. kasirivimab/imdevimab) pre vo všeobecnosti nepredpokladá. Preto sa podáva táto veľmi drahá liečba najmä (nie výlučne) neočkovaným pacientom.“ Usmernenie MZ SR k tomuto lieku však nič o podaní ne/očkovaným nespomína.

Ministerstvo zdravotníctva len alarmujúco informuje politikov, ktorí „musia“ pritvrdiť voči nezaočkovaným, lebo vraj už niet voľného lôžka. Média strašia, že aj starostlivosť pre zaočkovaných je ohrozená. Polícia napíše, že Dr. Piják, keby sa zaočkoval, nemusel by teraz zobrať inému pacientovi lôžko. A do kotla podnecovania nenávisti voči nezaočkovaným prihodí ešte aj iný denník článkom, že neočkovaní by sa nevedeli doplatiť za liečbu.

Jedna vec je cena takejto liečby a jej možné lacnejšie alternatívy a druhá je efektívnosť. Tú spochybnil nedávno český imunológ Drbal, hoci americký topexpert Dr. Peter McCullough, kritik vakcín proti Covid a zástanca včasnej liečby, okrem lacných vitamínov a liekov podporuje aj liečbu monoklonálnymi protilátkami, tých je však dnes už viac druhov. Minulú jeseň výrobca lieku Bambivalamab uvádzal 70% účinnosť lieku podaného prvé dni po príznakoch, hoci zrejme išlo o alfa variant.

Keď Bambivalamab od farmafirmy Elli Lilly pred rokom natláčal Dr. Jozef Šuvada, hlavný expert Svetovej zdravotníckej organizácie, cez Prof. Pavla Jarčušku, Šuvada sa sťažoval médiám, že ministerstvo zdravotníctva nijako nereagovalo. Je možné, že minister Krajčí po kritike neúčinného a hlavne predraženého Remdesiviru mohol byť značne skeptický voči tomuto ďalšiemu drahému lieku.

Napokon minister Krajčí povolil použitie tohto nezaregistrovaného lieku tesne pred odstúpením z funkcie v marci. Jeho nástupca podpísal zmluvu na dodávku v počte 15 tisíc kusov. SR za ne zaplatila 13 miliónov eur, čo vychádza takmer na 870 eur. Liek stále nie je registrovaný v EÚ, výrobca dokonca pred pár dňami stiahol žiadosť o jeho registráciu.

V novembri 2020 Americká lieková agentúra FDA vydala núdzové povolenie na jeho použitie na základe výsledkov klinických štúdií. 16. apríla však toto povolenie agentúra zrušila. Ako dôvod uviedla, že „známe a potenciálne prínosy bamlanivimabu, ak sa podáva samostatne, už neprevažujú nad známymi a potenciálnymi rizikami pre jeho povolené použitie“. Toto sa až podozrivo podobá na drahý liek Remdesivir, ktorý vo veľkom podávali naše nemocnice, keď už bolo známe, že je neúčinný a ľudia zomierali ako muchy.

Naobjednávané drahé lieky v jari kritizoval aj Richard Sulík, šéf vládnej strany SaS. Minister hospodárstva sa pýtal, „prečo nie sme schopní kúpiť 8-eurový ivermektín alebo isoprinosine, ale ideme kupovať liek, ktorý stojí 2 000 eur jedna dávka“. Tým narážal na liek Regeneronu, ktorého 5 tisíc dávok bolo tiež objednaných a dovezených. Sulíkova otázka je stále aktuálna, prečo musíme podávať také drahé lieky, čoskoro už aj novopatentovanú obdobu Ivermektínu od firmy Pfizer, keď profylaxia lacnými vitamínami a včasná liečba lacnými liekami, ktorých patenty už vypršali.

Medzitým však SaS presedlalo na výlučnú podporu očkovania a aby ľudí doň dokopalo, je treba ľudí postrašiť počtom hospitalizovaných, ktorí nie sú očkovaní. Tieto nemocnične podávané lieky tomu veľmi dobre pomáhajú. Hoci v preočkovaných krajinách sú nemocnice skoro plné zaočkovaných, u nás počúvame, že čísla sú iné. Dnes už asi tušíme prečo. Ešte by tak bolo dobre vidieť aj počty tých úmrtí podľa očkovania, to však MZ SR neukáže, lebo to nezapadá do očkopropagandy. Česi to už tiež prestali zverejňovať z toho dôvodu.

Pozor covid pacienti, až sa raz dostanete do rúk lekárov, ťažko sa dostanete von na reverz. To len najodolnejší sú ochotní takto bojovať so systémom, väčšina, ak je ešte vystrašená a vystresovaná lekármi, radšej sa rozhodne v nemocnici na odporúčanie lekárov pobudnúť aj dlhšie. A toho strašenia isto dnes niet viac inde, ako na covidovom oddelení, kde sa doteraz promenádujú úplne zbytočne lekári v skafandroch, hoci plne zaočkovaní, ako na to nedávno poukazoval aj MUDr. Juraj Mesík.

Konzervatívni a pekne naivní, čo uverili Putinovi

24.02.2024

Hlavné argumenty, prečo mnohí, no nie všetci konzervatívci v Európe a Amerike šíria proruskú propagandu o Ukrajine neuvedomujúc si, že ide o vojnovú propagandu. 1. Ukrajina pod tlakom Západu vycúvala z mierových rokovaní s Ruskom, lebo Západ chce pokračovanie bratovražebnej vojny Slovanov. Pred dvoma rokmi po tom, čo týždne hovorkyňa ruského prezidenta presviedčala svet, [...]

Putinova salámová taktika alebo dá sa veriť Putinovi, že chce denacifikovať len Ukrajinu?

10.01.2024

V roku 2001 Putin vyhlásil, že Ukrajina je svojprávna rozhodnúť sa o pripojení k NATO nezávisle. V roku 2005 to znova zdôraznil Lavrov, že nezávislosť Ukrajiny bude Rusko rešpektovať v otázke NATO. V decembri 2021 dalo Rusko ultimatum NATO, aby sa stiahlo z Ukrajiny a Východnej Európy, t.j. bývalých socialistických republík. Predtým Kremlin zavesil na web Putinov prejav o [...]

Kardiológ na BBC pomenoval príčinu najvyšších nadúmrtí za 50 rokov a stal sa hitom v sledovanosti

31.01.2023

BBC publikovalo nedávno článok o najvyššej úmrtnosti za posledných 50 rokov, ktorú zaznamenali ale až v roku 2022 a ktorá predstavovala o 9% viac ako v roku 2019, tj. 650 000 úmrtí. A hoci na Covid v minulom roku zomrelo 38 000 osôb, čo je podstatne menej ako 90 000 v roku 2020, veľký podiel na nadmernej úmrtnosti v roku 2022 mali nekovidové úmrtia. Najvyšší nárast [...]

ČR SR politika premiér Fico návšteva prvá

Prieskum: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov

16.04.2024 14:15

Opačný názor má 17 percent populácie.

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.

Ukrajina

Rusku sa kráti čas: Rezervy im dôjdu za jeden rok, pokiaľ bude mať Ukrajina čím strieľať

16.04.2024 13:23

Front na Ukrajine formujú tri dôležité charakteristiky.

janatutkova

Pravdu sú schopní prijať len intelektuálne úprimní ľudia. Nech sa páči

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 203973x
Priemerná čítanosť článkov: 4857x

Autor blogu

Kategórie