Založ si blog

Gates i britský premiér majú zainvestované do digitálneho ID, kritici varujú pred nočnou morou

Gatesova nadácia v septembri oznámila, že venuje 200 miliónov do projektov digitálneho ID zo sľúbených 1,27mld do globálnych zdravotných a rozvojových projektov, ktoré majú podľa nadácie zahŕňať digitálnu verejnú infraštruktúru, „vrátane databázy občianskych registrov, prepojenia platobných systémov, digitálneho ID a systémov na zdieľanie dát“ s cieľom dosiahnuť 2030 udržateľné ciele OSN, jedným z nich je aj tzv. Imunizačná agenda: Nikto nesmie byť vynechaný.

Gates investoval do digitálnych ID iniciatív nielen cez svoju nadáciu, ale aj osobne a prostredníctvom Microsoftu. 10 mld USD v roku 2010 prisľúbil na podporu desaťročia vakcín, ktoré vyvrcholilo kampaňou na experimentálne genetické vakcíny, ktoré boli natláčané populácii ako podmienka pre prístup k základným ľudským právam. GAVI – Aliancia výrobcov vakcín, ktorú založil a ktorá je jedným z najväčších donorov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), v roku 2018 prišla s iniciatívou digitálneho ID pre deti – INFUSE, ktorá takto definovala svoju víziu:

Predstavte si budúcnosť, v ktorej všetky deti dostanú prístup k život zachráňujúcim vakcínam bez ohľadu na to, kde žijú – budúcnosť, v ktorej rodičia a zdravotníci zaistia časovo primeranú vakcináciu, budúcnosť, v ktorej majú svoje vlastné digitálne uložené zdravotné záznamy, ktoré nemôžu byť stratené alebo ukradnuté, budúcnosť, v ktorej bez ohľadu na gender, ekonomické alebo spoločenské postavenie tento záznam umožní každému dieťaťu (a jeho rodičom) mať prístup k bankovému účtu, nastúpiť do školy, mať prístup k službám a vlastne tak viesť prosperujúci život.

Toto má byť dosiahnuté „prostredníctvom inovácií do nových technológií, ktoré modernizujú proces identifikácie a registrácie detí, ktoré najviac potrebujú život zachraňujúce vakcíny.“ Ako deti rastú, „digitálne záznamy uľahčia lepšie sledovať vakcináciu detí a možno ich použiť na prístup k sekundárnym službám ako je základné vzdelanie alebo pre uľahčenie procesu získania ďalších diplomov“. GAVI spolu s Microsoftom, Accenture a Rockefellerovou nadáciou ohlásili v roku 2016 alianciu ID2020 na zavedenie tzv. digitálneho pasu dobrého zdravia (good health pass).

V Indii Gates financoval rôzne schémy digitálneho ID, napr. v Indii založenú platformu MOSIP. Vo svojom osobnom blogu verejne chválil indický systém národnej digitálnej identifikácie Aadhaar, najväčší systém biometrickej identifikácie na svete s viac ako miliardou užívateľov. Aadhaar 12-miestné identifikačné číslo je podmienkou pre množstvo verejných i súkromných služieb, vrátane otvorenia bankových účtov, overenia voličskej identity, predloženia daňového podania, uskutočnenia digitálnych platieb, získania vládneho dôchodku, podpory a dotácií od štátu ako aj registrácie SIM karty do mobilu.

Finančne Gates podporil komplementárny systém k Aadhaar, ktorý poskytne jedinečné digitálne zdravotné ID všetkým občanom – tzv. Ayushman Bharat digitálna misia ohlásená v roku 2021. Susedný Pakistan už implementoval minulé leto podmienku (okrem ďalších obmedzení vstupu ako u nás), že nezaočkovanínemali prístup k službám mobilných operátorov. Podľa Gatesa digitálne ID nepredstavuje žiadnu hrozbu pre súkromné údaje a dodáva: „Veď sme zafinancovali Svetovú banku, aby prístup Aadhaar bol aplikovaný v ďalších krajinách“. Nandan Nilekani, ktorý vyvinul tento systému a je zakladateľom firmy Infosys, naozaj už pracuje pre World Bank Group na podobnom projekte.

Druhý spoluzakladateľ Infosys a multibilionár Narayana Murthy je svokrom nového britského premiéra Rishi Sunaka. A hoci o bohatstve dedičky tohto multimiliardára sú plné britské média, akosi sa nedočítate, ak nedogooglujete, o produkte tejto firmy Aadhaar. Nečudo, že Rishi Sunak už minulý rok navrhol prechod na novú centralizovanú digitálnu menu CDBC, vďaka ktorej štát môže priamo zdaňovať bankové účty, stále vytvárať negatívny úrok a tak manipulovať menu ako aj sledovať všetky finančné platby občanov a kontrolovať ich prístup do platobného systému. Infosys je partner Svetového ekonomického fóra a Sunak má tam len svoju webstránku, čo nemá každý premiér v EÚ.

Britský premiér Rishi Sunak s manželkou Akshatou Murthy a kráľom Charlesom

New Yorkská univerzita v júli tohto roku zverejnila správu svojho Centra pre ľudské práva a globálnu spravodlivosť s názvom: „Dláždenie cesty do pekla? Úvod k úlohe Svetovej banky a globálnych sieti v propagovaní digitálneho ID“. V správe digitálne ID programy ako Aadhaar označuje ako „vážne a masové porušovania ľudských práv“, ktoré fakticky môžu zhoršiť už predtým existujúce formy vylúčenia a diskriminácie vo verejných a súkromných službách a viesť k ďalším novým formám poškodenia vrátane biometrického vylúčenia, diskriminácie atď. V ďalšej správe Centra k systému Aadhaar, bývalý konzultant Svetovej banky hovorí o prelude Aakhaaru – ilúzii inklúzie, presnosti a univerzálnej identity.

Michael Rectenwald, autor knihy Google Archipelago: Digitálny gulag a simulácia slobody” pre portál Defender uviedol:

Zo všetkých prostriedkov pre identifikáciu a sledovanie ľudí, digitálna identita predstavuje azda najvážnejšiu technologickú hrozbu pre individuálne slobody, akú si možno dnes predstaviť. Má potenciál zaznamenávať, sledovať a dohľadávať osoby, zhromaždiť kompletné záznamy všetkých aktivít od kolísky až po hrob. Bude slúžiť ako prostriedok donucovania a vymáhania poslušnosti s nehoráznymi požiadavkami vakcinačného režimu, ktoré nebudú mať konca. Nečudo, že Gatesova nadácia financuje túto invazívnu, práva potláčajúcu technológiu vzhľadom na jeho investície, tak finančné ako aj ideologické, do nátlakových neo-maltuziánskych a eugenických metód.“

Pre ozrejmenie maltuziánstvo strašilo tým, že produkcia potravín rastie len lineárne, kým populácia rastie exponenciálne. Toto bolo však vyvrátené a neo prístup je dnešné strašenie tým, že planéta neunesie vyšší počet obyvateľstva a teda jeho rast treba zvrátiť, podľa Gatesa na nulu a podľa ďalších ideológov OSN tak na 4 mld, príp. i 1 mld ľudí na Zemi. Eugenika zas môže byť rasová, zdravotná a sociálna a jej cieľom je eliminácia, t.j. zbavenie sa nechcených ľudí alebo zabránenie ich narodeniu – napr. postihnutých, či geneticky nechcených ale aj chudobných.

Svetové ekonomické fórum ma takúto víziu digitálnej identity.

Svetové ekonomické fórum sa dožaduje biometrických technológií údajne pre „rovnomerné rozdelenie bohatstva a zdrojov“. Aj Gatesova nadácia svoju investíciu zdôvodňuje ako pomoc pre rozvoj infraštruktúry, ktorú nízko a stredne príjmové krajiny môžu využiť, aby boli odolnejšie voči krízam, hrozbám pre verejné zdravie, klimatickým zmenám ako aj ako pomoc pre pandemickú a ekonomickú obnovu.“ Odolnejšie budú, keď svojich občanov donútia k poslušnosti aj proti vlastnému dobru, to určite. Každá kríza je príležitosťou pre týchto populačných kontrolórov.

Konzervatívni a pekne naivní, čo uverili Putinovi

24.02.2024

Hlavné argumenty, prečo mnohí, no nie všetci konzervatívci v Európe a Amerike šíria proruskú propagandu o Ukrajine neuvedomujúc si, že ide o vojnovú propagandu. 1. Ukrajina pod tlakom Západu vycúvala z mierových rokovaní s Ruskom, lebo Západ chce pokračovanie bratovražebnej vojny Slovanov. Pred dvoma rokmi po tom, čo týždne hovorkyňa ruského prezidenta presviedčala svet, [...]

Putinova salámová taktika alebo dá sa veriť Putinovi, že chce denacifikovať len Ukrajinu?

10.01.2024

V roku 2001 Putin vyhlásil, že Ukrajina je svojprávna rozhodnúť sa o pripojení k NATO nezávisle. V roku 2005 to znova zdôraznil Lavrov, že nezávislosť Ukrajiny bude Rusko rešpektovať v otázke NATO. V decembri 2021 dalo Rusko ultimatum NATO, aby sa stiahlo z Ukrajiny a Východnej Európy, t.j. bývalých socialistických republík. Predtým Kremlin zavesil na web Putinov prejav o [...]

Kardiológ na BBC pomenoval príčinu najvyšších nadúmrtí za 50 rokov a stal sa hitom v sledovanosti

31.01.2023

BBC publikovalo nedávno článok o najvyššej úmrtnosti za posledných 50 rokov, ktorú zaznamenali ale až v roku 2022 a ktorá predstavovala o 9% viac ako v roku 2019, tj. 650 000 úmrtí. A hoci na Covid v minulom roku zomrelo 38 000 osôb, čo je podstatne menej ako 90 000 v roku 2020, veľký podiel na nadmernej úmrtnosti v roku 2022 mali nekovidové úmrtia. Najvyšší nárast [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

janatutkova

Pravdu sú schopní prijať len intelektuálne úprimní ľudia. Nech sa páči

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 202399x
Priemerná čítanosť článkov: 4819x

Autor blogu

Kategórie